Παλαιό Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον

Σε ποιους απευθύνεται το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον

Το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον απευθύνεται σε πολίτες που επιθυμούν να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του ακινήτου τους ώστε να εξοικονομήσουν ενέργεια καθώς και χρήματα αυξάνοντας παράλληλα τη αξία του.

Ποιοι πολίτες μπορούν να ενταχτούν στο Πρόγραμμα

exoikonomisi-katoikon-aitiseis-127743Βάσει του οδηγού του προγράμματος δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που:

 1. Έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία.
 2. Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια των παρακάτω κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Β.

–Ωφελούμενοι κατηγορίας Α1: οι ωφελούμενοι των οποίων το ατομικό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 12.000€ ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 20.000€.

–Ωφελούμενοι κατηγορίας Α2: οι ωφελούμενοι των οποίων το ατομικό δηλωθέν εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 12.000€ και δεν ξεπερνά τις 40.000€ ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 20.000€ και δεν ξεπερνά τις 60.000€.

–Ωφελούμενοι κατηγορίας Β: οι ωφελούμενοι των οποίων το ατομικό δηλωθέν εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 40.000 € και δεν ξεπερνά τις 60.000€ ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα είναι μεγαλύτερο των 60.000€ και δεν ξεπερνά τις 80.000€.

Στην περίπτωση αίτησης πολυκατοικίας ως σύνολο κτηρίου, ισχύουν επιπλέον τα εξής:

-Εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια της κατηγορίας Α1 ή Α2 τουλάχιστον από το 50% των ιδιοκτητών κατοικίας, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που βάσει των εισοδημάτων τους εμπίπτουν στην κατηγορία Β εντάσσονται στην κατηγορία Α2, και οι ιδιοκτήτες με εισοδήματα υψηλότερα αυτών της κατηγορίας Β, εντάσσονται στην κατηγορία Β. Σε διαφορετική περίπτωση, ο κάθε ιδιοκτήτης εντάσσεται στην κατηγορία που αντιστοιχεί στο εισόδημά του.

-Οι ιδιοκτήτες που δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα συμμετέχουν στην υλοποίηση των δηλωθέντων παρεμβάσεων με ίδια κεφάλαια.

Ποια ακίνητα μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον

Ακίνητα τα οποία μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον πρέπει να:

 1. Βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.100€/τ.μ., όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί μέχρι τις 31.12.2009.
 2. Έχουν καταταχτεί βάσει του πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία ίση ή χαμηλότερη της D.

Ποιες είναι οι επιλέξιμες δαπάνες

Αποτέλεσμα εικόνας για pistopoihtiko energeiakhw apodoshwΣύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος οι επιλέξιμες δαπάνες είναι:

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια/υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.
 1. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου.
 2. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ).

Σε κάθε περίπτωση η μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη ΔΕΝ υπερβαίνει τα 15000€

Διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον

 • Επικοινωνήστε μαζί μας  για να συλλέξουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία του ακινήτου σας για την κατάθεση του φακέλου σας προς τηω τράπεζα.
 • Λήψη προέγκρισης επεμβάσεων και δανείου από την τράπεζα
 • Προχωράμε σε έκδοση του ΠΡΩΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ
 • Σας παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για ενεργειακές παρεμβάσεις που θα πρέπει να προβείται ώστε να αναβαθμιστή το ακίνητο μια ενεργειακή κατηγορία ή τουλάχιστον να βελτιωθεί κατά 30% η ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε σύγκριση με το κτίριο αναφοράς.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ το κόστος και για τις δύο ενεργειακές επιθεωρήσεις καθώς και για τον Σύμβουλο Έργου ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ 100% από το Πρόγραμμα

Χρήσιμα αρχεία:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Αντικατάσταση κουφωμάτων 

Τοποθέτηση Συστημάτων σκίασης

Τοποθέτηση Θερμομόνωσης 

Αναβάθμιση Συστήματος Θέρμανσης  

Αναβάθμιση Συστήματος Ζεστού Νερού Χρήσης